Αυγούστου 24, 2019

Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για την Ελευθερία της Ελλάδας και δεν την παίρνει πίσω!

By Μαρτίου 25, 2019 310

Κάθε χρόνο την 25η Μαρτίου τιμούμε τον ξεσηκωμό των Ελλήνων κατά του Τούρκου δυνάστη και απονέμουμε τον ελάχιστο φόρο Τιμής που αναλογεί στους Ήρωες της Επαναστάσεως του 1821.
Ίσως πρόκειται για την σημαντικότερη ημερομηνία στην Ιστορία της νεώτερης Ελλάδας, ως αφετηρία της Εθνικής μας παλιγγενεσίας.

Τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς και υποδούλωσης ήταν αρκετά ώστε να σημάνουν την αρχή του τέλους του Τουρκικού Ζυγού.


Η επέτειος της 25ης Μαρτίου καθιερώθηκε στις 15 Μαρτίου 1838 από τον βασιλιά Όθωνα, προκειμένου να συνδεθεί με το εκκλησιαστικό γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Ήταν επιθυμία του Αλέξανδρου Υψηλάντη και της Φιλικής Εταιρείας να συνδεθεί η έναρξη της Επανάστασης με ένα μεγάλο θρησκευτικό γεγονός για να τονωθεί το φρόνημα των Ελλήνων.

Στην πραγματικότητα η Επανάσταση δεν ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου 1821 αλλά λίγες μέρες νωρίτερα στη Πελοπόννησο, μία περιοχή με συμπαγείς Ελληνικούς πληθυσμούς και μικρή στρατιωτική παρουσία των Τούρκων.

Στις 21 Μαρτίου αρχίζει η πολιορκία των Καλαβρύτων από τον Σωτήρη Χαραλάμπη και τους Πετμεζαίους.
Είναι η πρώτη πολεμική ενέργεια της Επανάστασης και θα λήξει νικηφόρα μετά από πέντε ημέρες.

Στις 23 Μαρτίου οι Μανιάτες υπό την αρχηγία του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και τη συνεπικουρία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη καταλαμβάνουν την Καλαμάτα και με διακήρυξή τους κάνουν γνωστό στη διεθνή κοινότητα τον ξεσηκωμό των Ελλήνων.
Την ίδια ημέρα, οι άνδρες του Ανδρέα Λόντου θέτουν υπό τον έλεγχό τους τη Βοστίτσα ( σημερινό Αίγιο)
Από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό το Άγιο Όρος αναχωρεί ο Σερραίος έμπορος και συνάμα φλογερός Πατριώτης Εμμανουήλ Παππάς, προκειμένου να ξεκινήσει την Επανάσταση στη Μακεδονία.
Η 23 Μαρτίου είναι ο πρώτος σημαντικός σταθμός του Εθνικού Αγώνα.

Μετά από εκείνη τη μέρα τίποτα ξανά δεν θα ήταν το ίδιο.
Η Αναγέννηση του Έθνους των Ελλήνων είχε ήδη ξεκινήσει.

Οι Ήρωες της Επαναστάσεως έπεσαν στη μάχη κυριολεκτικά σαν θεριά με μόνο τους στόχο τη Λευτεριά της Πατρίδος και με ισχυρότερο όπλο τους την Πίστη!

Σήμερα, εν έτη 2019 και επί του θλιβερού καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑ , η Επανάσταση του 1821 φαντάζει ένα θέμα πιο επίκαιρο από ποτέ καθώς οι Έλληνες καλούνται πλέον να αντισταθούν κατά των νέων γενιτσάρων που το μόνο που διαπράττουν είναι να μολύνουν τα ιερά αυτά χώματα που ουκ ολίγες φορές έχουν ποτιστεί με αίμα.

Θα πρέπει να γνωρίζουν οι προδότες του Έθνους πως η ημέρα της λύτρωσης για τον Ελληνικό Λαό πλησιάζει.

Μία από τις σημαντικότερες και πιο ηγετικές μορφές της Ελληνικής Επανάστασης υπήρξε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο οποίος σε ομιλία του στη Πνύκα τους διαβίβασε τούτο :

Όταν αποφασίσαμε να κάμουμε την Επανάσταση , δεν εσυλλογισθήκαμε , ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχουμε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις,ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε << που πάτε εδώ να πολεμήσετε με τα σιταροκάραβα βατσέλια>>.
Αλλά, ως μια βροχή, έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της Ελευθερίας μας και όλοι και οι κληρικοί και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι , μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτον το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση.

Χωρίς πολλά όπλα, χωρίς απέραντη στρατιά, χωρίς την ελπίδα για Νίκη, πάραυτα η Νίκη ήρθε μέσα από την ατσάλινη Πίστη των Ελλήνων για Λευτεριά.

Μια μέρα οι νεώτεροι Έλληνες θα φανούν αντάξιοι των κόπων αυτών και θα απελάσουν κάθε δυνάστη εγχώριο και μη από τα ιερά αυτά χώματα.

Η Ελλάδα θα ξανά γίνει μεγάλη , και θα γίνει μέσα από τα παιδιά της!

Η 25η Μαρτίου θα είναι το άστρο που θα φωτίσει το σχέδιο του Θεού , που δεν είναι άλλο από τη νέα απελευθέρωση της Πατρίδος μας.

Ζήτω η 25η Μαρτίου!

Ζήτω η Νίκη!

Rate this item
(1 Vote)
© 2018-2019 News All Rights Reserved. Designed By CS