Αυγούστου 24, 2019

Αναδόμηση στο Μνημείο του Αρχιστράτηγου Μακεδονικού Αγώνα, ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΡΔΑ.

By Μαρτίου 30, 2019 467

Eνάντια στη λήθη και την παραχάραξη της ιστορίας, κλιμάκιο Συναγωνιστών της Εθνικής Κοινωνικής Δράσης βρέθηκε στο Α' Νεκροταφείο των Αθηνών,

για να μετατρέψει μια θλιβερή μεταπολιτευτική εικόνα εγκατάλειψης σε κάτι που πραγματικά αρμόζει και Τιμά την Μνήμη ενός ξεχασμένου Αγωνιστή στα πεδία των μαχών για την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας.
Του Αρχιστράτηγου του Μακεδονικού Αγώνα που πήρε τα σκήπτρα από τον Π. Μελά, τον Καπετάν Γεώργιο Τσόντου- Βάρδα.

Η οικτρή εικόνα που αντικρύσαμε (όπως θα δείτε παρακάτω στο φωτορεπορτάζ) δεν αντικατοπτρίζει ούτε στο ελάχιστο,τον πόνο και την οργή που ένιωσαν οι ψυχές μας, κάτι που θα συνέβαινε σε κάθε αγνό Εθνικιστή που σέβεται την Ιστορία της Πατρίδας του και κλίνει το γόνυ μπροστά στους ταγούς της Φυλής μας, που θυσίασαν τα πάντα για να πατούμε ανέξοδα μια γη που εκείνοι χτίσανε  για εμάς.

Με σεβασμό προς την μνήμη του Καπετάν Βάρδα, πράξαμε το αυτονόητο και θέσαμε ευπρεπισμό του χώρου και μαζί λίγα λουλούδια προς τη Μνήμη του.
(Ακολουθεί φωτορεπορτάζ της δράσεως και λίγα ιστορικά, ως προς τη διάσταση της μεγάλης προσωπικότητας του Καπετάν Βάρδα που το κράτος των γραικύλων προτιμά να αγνοεί και να σου επιβάλει να ξεχνάς).

Ο Παύλος Μελάς Αγίασε τον Αγώνα της εθνικής άμυνας με το Αίμα του κι ο Τσόντος-Βάρδας τον εστέριωσε με το σπαθί του.

Με αυτόν τον γενικό τίτλο δίνεται το στίγμα του συνεχιστή του απελευθερωτικού Αγώνα για την Μακεδονία μας.
Μιας Μακεδονίας που για εμάς τους Έλληνες Εθνικιστές είναι Μία, Αδιαίρετη και ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Μετά τον θάνατο του φίλου του Παύλου Μελά, βγαίνει αντάρτης στα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας στις 5 Νοεμβρίου του 1904.Τυπικά έχει παραιτηθεί από τον στρατό και έχει λάβει το ψευδώνυμο Καπετάν-Βάρδας,με το οποίο θα μείνει στην Ιστορία και στη συνείδηση όλου του κόσμου.

Το τουφέκι του και το σπαθί του θα πέσουν μετά την ολοκληρωτική επικράτηση και Απελευθέρωση της Μακεδονίας μας,μετά από επικές μάχες με τους βούλγαρους κομιτατζήδες και τους νεοθωμανούς που αμφότεροι τον είχαν επικηρύξει για χρόνια.

Συνολικά παρέμεινε στη Δυτική Μακεδονία τριάμισι χρόνια,περισσότερο από κάθε άλλον Έλληνα αξιωματικό στην περιοχή αυτή.

Εκδιώχθηκε από το Βενιζελικό προδοτικό κράτος και βάδισε στη μοίρα των Ηρώων του Έθνους μας μέχρι το τέλος της ζωής του.

Μα άξιζε πιο πολύ την Δόξα και την Τιμή να μπει στο Πάνθεον των Απελευθερωτών του Γένους των Ελλήνων.

Δυστυχώς αυτός ο Ήρωας, αυτό το γνήσιο τέκνο της Ελλάδας, παραμένει άγνωστος στους περισσότερους συμπατριώτες μας.
Εμείς όμως δεν έχουμε καμία δικαιολογία να ξεχάσουμε όσους πότισαν με το Αίμα τους το δέντρο της Ελευθερίας της Ελλάδας.

ΑΘΑΝΑΤΗ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ!

Rate this item
(2 votes)
Last modified on Κυριακή, 19 Μαϊος 2019 10:35
© 2018-2019 News All Rights Reserved. Designed By CS